Driemaal scheepsrecht voor trio Marten Bergsma

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 2, 2020 20:24

Driemaal scheepsrecht voor trio Marten Bergsma

Driemaal scheepsrecht voor trio Marten Bergsma

De formatie van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra zit voorlopig gebeiteld op de apenrots. Ook op de vrije formatiewedstrijd van kv OKK uit Bitgum kwamen zij weer als eerste aan de meet. Zij het dat het met banddikte was maar dat telt natuurlijk ook. Het was weer een partij van alles hang de hang en weer was de formatie van Menno van Zwieten de tegenstander en net als op de Rengers was opslager Menno van Zwieten die door het ijs zakte. Zijn laatste twee afzwaaiers bij 5-5 en 4-6 werden hem en zijn partuur weer fataal.

Het was een bar slechte finale met maar liefs 24 opslagmissers waarvan de premiewinnaar er maar liefst 16 op zijn conto schreef. Het betekende wel dat Bergsma c.s. maar liefst vier eersten kado kreeg. Dat was maar goed ook want het was feitelijk alleen Dylan Drent die zijn normale en dus hoge niveau haalde. Kootstra wilde wel maar het bleef vaak bij die gedachte en Bergsma wisselde sterke met zwakke momenten af. Het was een gelijk opgaande partij waarin het tot twee spel weinig van af viel te lezen wie als eerste bij de meet zou zijn.

Trio Bergsma kwam dan wel als eerste bij de vijf eersten maar gaf die voorsprong ook weer net zo snel weer weg. Vanaf twee spel gelijk vielen er in tien achtereenvolgende slagen acht buitenslagen te noteren. Nadat Dylan Drent bij vijf eersten gelijk tweemaal boven had geslagen werden de kaatsen door Kootstra en Bergsma niet verzilverd en Wassenaar deed een greep naar de overwinning door fraai boven te slaan maar bij wisseling sprak de lichaamstaal van Van Zwieten boekdelen. Dit was duidelijk een brug te ver met als gevolg twee afzwaaiers.

Trio Marten Bergsma zit tegenwoordig op een roze wolk wat de loting betreft want ook in Bitgum kon in de tweede versnelling de partijen worden afgewerkt. Trio Jelle Attema schoot zichzelf te vaak in de voet om succes te kunnen hebben. (5-2 en 6-2). De formatie van Johannes van der Veen deed net nog slechter en ging al op 5-1 en 6-2 gestrekt naar de hoek.

De halve finale tegen Auke Boomsma c.s. was een parodie op het kaatsen. Gelukkig duurde dat ook maar tot 5-1 en 6-0.

Menno van Zwieten c.s. moest zich even schrap zetten tegen Enno Kingma c.s. Maar nadat men driemaal op zes gelijk het bordje wist te pakken was het gedaan met de koopman Enno Kingma. Op 5-3 en 6-4 sloeg Hans Wassenaar boven.

In de strijd om de premie of niets had het lot de parturen van Van der Bos en Van Zwieten weer samen gebracht. Weer was het trio Van der Bos de onderliggende partij. Via 5 om 2 werd het zomaar 5 om 4 maar op 5-4 en 6-0 sloeg Hiemstra boven. Bij trio Van der Bos is het op dit moment even ‘net niet’. Het valt alle kanten uit behalve die van trio Van der Bos.

Auke Boomsma c.s. mocht het opnemen tegen Chris Wassenaar (ingevallen voor Jelte Pieter Dijkstra), Hendrik Jan van der Velde en Jan Pieter Leijenaar. Misschien kon Chris zijn 700 ste punt pakken maar een ribblessure van Van der Velde gooide roet in het eten van Chris. (5-2 en 6-2).

Kaatsvereniging OKK te Bitgum had het geweldig voor elkaar. Een dikke 600 honderd betalende bezoekers kwamen op de wedstrijd af. Weer eens te meer werd aangetoond dat waar een wil is is ook een weg.      

Cijfers Bitgum: 1. 1. Remmelt Bouma, Bauke Dijkstra en Willem Heeringa – 2. Johannes van der Veen, Kevin Jordi Hiemstra en Tsjerk Elsinga 2-5 en 2-6; 3. Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra – 4. Jelle Attema, Lennart Adema en Patrick Scheepstra 5-2 en 6-2; 5. Menno van Zwieten, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar – 6. Enno Kingma, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra 5-3 en 6-4; 7.  Bauke Triemstra, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong  – 8.  Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra 0-5 en 0-6; 9. Auke Boomsma, Gabe Jan van Popta en Laas Pieter van Straten – 10. Chris Wassenaar, Hendrik Jan van der Velde en Pieter Jan Leijenaar 5-2 en 6-2; Tweede omloop: 2.Johannes van der Veen c.s – 3. Marten Bergsma c.s. 1-5 en 2-6; 5. Menno van Zwieten c.s. – 8. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-4 en 6-0; 9. Auke Boomsma c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Auke Boomsma c.s. – 3. Marten Bergsma  c.s. 1-5 en 0-6; 5. Menno van Zwieten c.s. staand nummer; Finale: 5. Menno van Zwieten c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 5-5 en 6-6 (Marten Bergsma c.s. wint).

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 2, 2020 20:24
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Aha

  Aha

  Rare vergelijking. Kaatsen is een teamsport. Als bij voetbal bijvoorbeeld een speler in de WKfinale uitvalt wordt hij toch wereldkampioen.…

  View Article
 • Leendert van Wieren

  Leendert van Wieren

  Hallo Jan Toch even een reactie op Kweapraat 20. Ondergetekende vertelde bij de prijsuitreiking in Marsum, dat Teake er weer…

  View Article
 • Wuboma

  Wuboma

  As in sporter net de einstreap hellet, dan kin hy dochs ek net winne? In hurddraver dy't fier foarleit, mar…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel