Kaatsclubs positief kritisch op kaatsbond bij bijeenkomst over coronaprotocollen

Geert van Tuinen
By Geert van Tuinen juli 14, 2020 22:51

Kaatsclubs positief kritisch op kaatsbond bij bijeenkomst over coronaprotocollen

Positief kritisch. Zo kan de opstelling genoemd worden van de ruim 25 kaatsverenigingen die dinsdagavond in Blomketerp in Franeker afgekomen zijn op een bijeenkomst die georganiseerd werd door de KNKB. Doel van de kaatsbond: verenigingen informeren over de mogelijkheden die er zijn om hoofdklassepartijen te organiseren, ondanks allerlei coronaprotocollen.

Bouwe Stiemsma, voorzitter van de kaatsvereniging Warber bliuwe uit Morra-Lioessens maakte op de vergadering duidelijk dat een hoofdklassepartij ook in deze tijd best wel te organiseren valt. Morra-Lioessens was zaterdag de eerste kaatsvereniging die dit jaar een hoofdklassepartij heeft georganiseerd.

‘Het is een begin’

Tweede doel van de vergadering was om verenigingen enthousiast te maken dit seizoen toch nog een hoofdklassepartij te organiseren. Tot nu toe was de agenda voor augustus nog leer en dat is niet naar de zin van de KNKB.

Uiteindelijk heeft OKK Bitgum toegezegd dat zij op zondag 2 augustus wel een hoofdklassepartij willen organiseren. Jutryp Hommerts heeft aangegeve ndat zij open staan voor de organisatie van zo’n partij op zondag 26 juli. Verdere toezeggingen werden er door de aanwezige verenigingen niet gedaan. “Het is een begin”, zo zei KNKB-voorzitter Wigle Sinnema. “Wij gaan er voor.”

Er waren ook de nodige kritische geluiden te horen. Een aantal verenigingen vroegen zich af of de KNKB in deze moeilijke tijden niet wat pro-actiever had moeten optreden. Bovendien vonden een aantal verenigingen dat de KNKB meer concrete steun moet geven aan verenigingen die bereid zijn om wedstrijden te organiseren. Vooral in de richting van de gemeentes die vragen om protocollen.

Sinnema had begrip voor die kritische geluiden, maar was goed te spreken over de positieve houding van de verenigingen. De KNKB heeft ondertussen de protocollen van Morra-Lioessens, Bolsward en Sint Annaparochie op hun eigen website gepubliceerd.

Geert van Tuinen
By Geert van Tuinen juli 14, 2020 22:51
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Pieter Klaas Goodijk

  Pieter Klaas Goodijk

  Ik ben pas bij de tandarts geweest, was duur genoeg. Maar ik kan het verhaal bijna niet geloven. Zij zijn…

  View Article
 • Johan van Seijst

  Johan van Seijst

  Geweldig dat omrop Fryslan nog zoveel aandacht aan het gebeuren van vandaag 29 juli 2020 besteed. Mooie interviews door Geert…

  View Article
 • Pieter Klaas Goodijk

  Pieter Klaas Goodijk

  Hoe is het mogelijk dat direkteur Hoekstra en H.B.-lid Kuperus met vakantie zijn gegaan. Juist nu er weer meer mogelijkheden…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel