Kaatsbond houdt vast aan 2020

Jan Braaksma
By Jan Braaksma april 29, 2020 23:00

Kaatsbond houdt vast aan 2020

De KNKB houdt zich nog vast aan de datum van 20 juni. Op die datum wil de KNKB het kaatsseizoen voor de hoofdklasse beginnen. Het gaat dan om kaatspartijen die niet onder de vergunningsplicht vallen.

Als er alleen een kaatspartij georganiseerd wordt, dan is dat het geval. Wordt het kaatsen gecombineerd met andere activiteiten, zoals een markt en een feesttent, dan is de vergunningsplicht er wel en dan mag er in ieder geval tot 1 september niet worden gekaatst.

Zoals bekend heeft de PC besloten het sportevenement vast te stellen op de vijfde woensdag van september, de 30e. Als er dan nog steeds geen publiek mag komen, dan ziet de PC ervan af. De Freulepartij is nog aan het overleggen. De organiserende stichting zal rond 13 mei met meer nieuws naar buiten komen. De Freulepartij staat in principe niet afwijzend tegenover het kaatsen zonder publiek. En dat zou betekenen dat de normale datum voor de Freulepartij (woensdag 5 augustus) kan blijven staan.
Beetgum

De Beetgumer kaatsdagen van Kaatsvereniging OKK staan gepland in het weekend van 22 en 23 augustus. Volgens OKK voorzitter Jacob Wietse Dijkstra zal er in Beetgum niet zonder toeschouwers gekaatst worden. Dijkstra: “Zonder publiek is het niet te doen. Wij bestaan dit jaar 125 jaar en er zou hier in Beetgum weer gekaatst worden voor paarden. Dan moet er natuurlijk wel een groot publiek bij kunnen. Als dat in september wel mag, dan staan wij ervoor open om onze kaatsdagen in september te houden. En anders schuiven we de hele boel een jaar op en pakken we volgend jaar uit.”
KNKB

Er zijn bij de KNKB al meer verzoeken binnengekomen om een hoofdklasse kaatspartij in september te organiseren. Maar eerst gaat de KNKB dus uit van een start van het seizoen op 20 juni. Dat zal dan voor zowel de mannen-hoofdklassers als voor de vrouwen-hoofdklassers een partij worden die door elkaar wordt geloot, in Balk. Kaatsvereniging Cannegieter mag dit jaar voor het eerst in haar geschiedenis een hoofdklassepartij organiseren in verband met het 60-jarige bestaan.

Voor de jeugd probeert de KNKB het seizoen in fasen op te starten. Maar alles hangt ook weer af van de maatregelen die de regering op 11 mei bekend gaat maken.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma april 29, 2020 23:00
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Pieter Klaas Goodijk

  Pieter Klaas Goodijk

  Mijn jongensjaren komen in Memorian Dirk van der Zee weer voorbij. Inderdaad Kees Nanings, de schoonvader van Jan Faber uit…

  View Article
 • Jasper

  Jasper

  Beste Jan! Wat een skande dat de bern de tillegraaf net goed bij halde! Dit kin natuurlijk echt net bij…

  View Article
 • Bestuur LKC Sonnenborgh

  Bestuur LKC Sonnenborgh

  LKC Sonnenborgh heeft vanaf augustus bij de KNKB aangegeven bereid te zijn de dames hoofdklasse Oldehove partij op zaterdag 19…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel