Tjisse Steenstra laatste koning van het seizoen

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma september 15, 2024 18:05

Tjisse Steenstra laatste koning van het seizoen

Op papier kon het bijna al niet meer mis gaan en de praktijk was deze keer niet weerbarstig en zodoende was de laatste krans van het jaar voor Menno van Zwieten, Jorn Lars van Beem en Tjisse Steenstra. Waarbij Menno van Zwieten door de winst op de Aldehou partij winnaar werd van het jaarlijkse puntenklassement. Hij bleef zijn naaste concurrent Tjisse Steenstra een puntje voor. Dat laatste is bijzonder knap omdat Steenstra nog kon teren op acht punten behaald op de afdelingswedstrijden waar voor de Heerenveener Menno van Zwieten niets is te verdienen.

De finale was het sluitstuk van een Aldehoupartij die niet bepaald een topattractie mocht worden genoemd. De eerste vijf partijen deden zeer aan de ogen zo slecht werd er door de heren kaatsers geacteerd. (8 missers in vijf partijen met als uitschieter een partij met maar liefst 29 missers en dat bij windstil weer.

Maar goed de finale was een redelijke partij met Marten Bergsma, Gabe Jan van Popta en Hendrik Kootstra als winnaar van 2023. Het initiatief lag bij Marten Bergsma c.s. maar na spel gelijk was het gedaan met de trio Marten Bergsma. Voorinse Gabe jan van Popta zakte ver terug en Van Zwieten en Steenstra konden zich van haret uitleven op de uitgebluste Van Popta. Bij 4-2 en 6-6 leek er nog iets mogelijk voor de latere premiewinnaar maar de opgeslagen bal van Steenstra was Van Popta te machtig. Op 5-2 en 6-2 sloeg Steenstra de kaats voorbij. De finale was kwalitatief de beste partij van de dag met maar negen missers. Negen bovenslagen en twaalf zitballen. Slechts driemaal werd er een bal kwaad geslagen.

Trio Van Zwieten zat in het gunstige blokje 5 t/m 8 maar moest in de eerste omllop alle zeilen bijzetten om droog over de sloot te komen. Johan Sipma en Jan Tymen Eisma hadden Taeke Triemstra als voorinse en dat scheelt een slok op een borrel. De eerste vijf ballen werden door Triemstra boven geslagen. Daarna zouden er nog vier volgen. Ook aan de opslag was Triemstra bijzonder goed op dreef. Maar ondanks al die dadendrang verloor zijn trio op 5-4 en 6-6.

In de strijd om de premie of niets tegen Gert-Anne van der Bos, Pieter Jan Plat en de bijgelote Kevin Jordi Hiemstra was men steeds de bovenliggende partij. Op 5-2 en 6-2 zat het seizoen er op voor trio Van der Bos.

Premiewinnaar Marten Bergsma c.s. maakte zich in de eerste omloop het leven onnodig moeilijk door voor een open gaol steeds mis te schieten. Het eind van de partij kon moeilijk gevonden worden maar op 5-4 en 6-4 was daar toch de verlossing.

De halve finale tegen André van Dellen, Patrick Scheepstra en Pieter van der Schoot was daarna snel gepiept. Trio Van Dellen kon de stunt van de winst in de tweede omloop na een 5-0 en 0-2 achterstand niet nogmaals herhalen en sneuvelde op 5-2 en 6-0.

Cijfers Aldehou partij. Eerste omloop: 1. Steven Koster, Jelle Cnossen en Rick Minnesma – 2. Remmelt Bouma, Yoram Elzinga en Kevin Jordii Hiemstra 5-2 en 6-6; 3. André van Dellen, Patrick Scheepstra en Pieter van der Schoot – 4. Bauke Triemstra, Gerben de Boer en Laas Pieter van Straten 5-4 en 6-0; 5. Gert-Anne van der Bos, Pieter Jan Plat en Kevin Jordi Hiemstra (bijgeloot voor Erwin Zijlstra) – 6. Peter van Zuiden, Kees van der Schoot en Willem Heeringa  5-5 en 6-2; 7. Menno van Zwieten, Jorn Lars van Beem en Tjisse Steenstra – 8. Johan Sipma, Taeke Triemstra en Jan Tymen Eisma 5-4 en 6-6; 9. Marten Bergsma, Gabe Jan van Popta en Hendrik Kootstra – 10. Youri de Groot, Hessel Postma en Jelmer Miedema  5-4 en 6-4; Tweede omloop: 1. Steven Koster c.s. – 3. André van Dellen c.s. 5-5 en 2-6; 5. Gert-Anne van der Bos c.s. – 7. Menno van Zwieten c.s. 2-5 en 2-6; 9. Marten Bergsma c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Marten Bergsma c.s. – 3. André van Dellen c.s. 5-2 en 6-0; 7. Menno van Zwieten c.s. staand nummer; Finale: 7. Menno van Zwieten c.s. – 9. Marten Bergsma c.s. 5-2 en 6-2.                        

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma september 15, 2024 18:05
Schrijf een reactie

Geen Reacties

Nog Geen Reacties!

Laat me Je vertellen een triest verhaal ! Er zijn nog geen reacties, maar U kunt de eerste zijn om een reactie op dit artikel.

Schrijf een reactie
Bekijk opmerkingen

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres zal niet worden gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • ....

    ....

    Lisanne Venema was niet aanwezig, Suzanna Allema kaatste in haar plaats. 1ste prijs herkansing

    Bekijk Artikel
  • Jasper

    Jasper

    Dat het verslag "drupt" van voorkeur door de verslaggever is wel duidelijk! Oranje brigade dit en oranje brigade dat! Objectief…

    Bekijk Artikel
  • JN

    JN

    Prijswinnaars kunnen een foto bestellen via jgbuitenga@gmail.com

    Bekijk Artikel

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel