Eerste Koninginnetitel bij de dames hoofdklas voor Noa Elzinga tijdens Oldehove Partij in Leeuwarden

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma september 17, 2024 08:32

Eerste Koninginnetitel bij de dames hoofdklas voor Noa Elzinga tijdens Oldehove Partij in Leeuwarden

Het zonnetje schijnt het is een mooie dag deze zondag de 15de september 2024. Na een prachtig seizoen pakten de dames en heren hoofdklas nog een keer de kaatstas in om richting het prachtige kaatsveld van L.K.C. Sonnenborgh af te reizen gelegen achter het verzorgingshuis Sonnenborgh. Dit vormde deze dag het decor waar traditioneel getrouw het seizoen wordt afgesloten. De vrijwilligers van L.K.C. hadden weer alle registers open getrokken om er een prachtige dag van te maken. Er lag een mooi aangeklede arena klaar voor de 23 dames en 30 heren die nog een keer alles uit de kast gingen halen tijdens een door elkaar loten wedstrijd. Bij de dames waren er 7 complete parturen gevormd en  moest er een dame worden bijgeloot. Bij de heren kwamen 10 partuur in actie. Onder leiding van de heren F. van der Veen en H. van der Zee werden om klokslag 11:00 de eerste ballen richting de perken gestuurd.  Deze dag stond niet alleen in het teken van de laatste door elkaar loten wedstrijd van het seizoen ook werden na afloop diverse klassementen uitgereikt. Bij de heren werd er afscheid genomen van Haye Jan Nicolay en bij de dames werd Andrea Kroes nog een keer in het zonnetje gezet ook zij heeft besloten om afscheid te nemen van het dames kaatsen.

Iris Veltman is deze dag via het lot gekoppeld aan Jeska Terpstra en Manon Scheepstra en zij betreden als eerste de arena om de strijd aan te gaan met de formatie van Annet de Haan, Anna-Dieuwke Dijkstra en Foke Jill Bakker. Het eerste te verkaatsen bordje komt in handen van Iris en haar maten als Annet er niet in slaagt om de bal de goede richting mee te geven en deze buiten het perk beland op de 6-4. De strijd is er niet minder om want beide parturen halen alles uit de kast om de 2de lijst te bereiken waardoor gelijk het 2de eerst op de 6-6 beslist moet gaan worden. Als de bal uit de hand van Annet net buiten het perk beland op de 1-0 en 6-6 loopt het verschil al op naar de 2-0. Annet, Anna-Dieuwke en Foke Jill blijven het proberen maar slagen er maar niet in om grip op de wedstrijd te krijgen en zien de achterstand na een zeer snel verkaatst eerst op de 2-0 en 6-0 opnieuw naar de formatie van Iris gaan als ditmaal Manon goed onder de bal weet te stappen en de boven weet te vinden. Kansen zijn er wel degelijk voor het partuur van Annet want voor de 2de keer dient de beslissing te vallen op de  6-6. Als Annet er wederom niet in slaagt om de bal zo naar het perk te sturen dat Jeska en Manon deze niet weten te verwerken en de bal buiten het perk beland loop het verschil al op naar de 4-0. Iris, Jeska en Manon hebben de touwtjes stevig in handen en blijven de eersten aan elkaar rijgen want als Manon ditmaal de kaats weet te passeren op de 4-0 en 6-4 is de strijd gestreden. Annet, Anna-Dieuwke en Foke Jill blijven het proberen maar moeten uiteindelijk de handdoek werpen op de 5-0 en 6-4 als Jeska de winst veilig weet te stellen door de bal tot in het perk te retourneren.

Andrea Kroes betreed deze dag voor de laatste keer de arena op het hoogste niveau bij de dames. Zij vormt deze dag een formatie met Lisanne Scharringa en Gerde Lycklama à Nijeholt. Zij gaan de strijd aan met het partuur van Britt Joustra, Amarins de Groot en Romy Postma. Het werd een prachtige strijd waarin Andrea samen met haar maten de strijd weet open te breken door het eerste bordje aan de telegraaf te hangen. Zij kunnen niet lang van deze voorsprong genieten want het is Britt die de balans weet terug te brengen in deze onderlinge strijd wanneer zij een prachtige zitbal weet te plaatsen op de 1-0 en 4-6. De start van deze onderlinge strijd is voor Britt, Amarins en Romy want zij weten een zeer zwaar bevochten eerst naar zich toe te trekken wanneer Britt de bal zo naar het perk weet te sturen dat Gerde deze niet goed verwerkt op de 1-1 en 6-6. De bal loopt vliegend uit de handschoen maar schiet over de kwaadlijn en daarmee is de 1-2 voorsprong voor partuur Britt. Als Andrea, Lisanne en Gerde er even geen passend antwoord op weten te vinden loopt de achterstand zelfs verder op naar de 1-3. Er lijkt niets aan de hand te zijn voor het partuur van Britt.

De strijd blijkt verre van gestreden want langzaam maar zeker weet Andrea samen met Lisanne en Gerde meer grip op de wedstrijd te krijgen en de achterstand te verkleinen door een prachtige bovenslag van Lisanne op de 1-3 en 6-2. De strijd komt vervolgens weer geheel open te liggen door het goede werk van Andrea in het tussenspel als zij op de juiste plaats staat en de bal tot in het perk weet te retourneren op de 2-3 en 6-4. De balans is daarmee weer terug in de wedstrijd en beginnen de dames aan het belangrijke zevende eerst wat nog wel eens voor een doorbraak of ommekeer wil zorgen. Het is voor de tweede keer in korte tijd dat Lisanne goed onder de bal weet te stappen en de boven weet te vinden op de 3-3 en 6-2. Zo weet de formatie van Andrea een 1-3 achterstand om te buigen in een 4-3 voorsprong. Britt, Amarins en Romy geven zich niet zonder slag of stoot gewonnen maar kunnen niet voorkomen dat het 5de eerst als eerste naar het partuur van Andrea gaat wanneer Amarins de opslag mag verzorgen op de 4-3 en 6-2 (zij heeft even geruild met Britt) en zij er niet in slaagt om de bal binnen de perklijnen te sturen. Het partuur van Andrea geeft deze voorsprong niet meer uit handen en weet de 2de lijst veilig te stellen door het goede opslag werk van Andrea zij weet de kaats te behouden op de 5-3 en 6-2.

Klapper en spannendste partij van de dag bij de dames gaat tussen de aan de opslag beginnende Louise Krol samen met Corrie Kroondijk en Noa Elzinga en het partuur van Wybrig Bakker, Larissa Smink en Fiera de Vries. Het is Fiera die deze onderlinge strijd met een prachtige bovenslag op de 2-6 weet open te breken. De telegraaf keert al snel terug in evenwicht wanneer de bal uit handen van Wybrig net buiten het perk beland op de 0-1 en 6-4. Het is stuivertje wisselen bij het binnen halen van de bordjes tussen deze twee parturen want ditmaal weet Louise hun partuur op voorsprong te zetten als zij de kaats weet te behouden met haar opslag op de 1-1 en 6-2. Beide parturen halen alles uit de kast en blijven knokken voor elke 2 punten aan de telegraaf wat vervolgens leid tot de eerste 6-6 van deze prachtige partij. Als Wybrig op de 2-1 en 6-6 de opslag mag verzorgen en een prachtige zitbal weet te plaatsen op het perk van Corrie en Noa  keert de balans voor de 2de keer terug in deze wedstrijd. Wybrig, Larissa en Fiera slagen er niet in om de leiding over te nemen en zien het 3de eerst als eerste naar partuur Louise gaan als zij een zitbal weet te plaatsen op de 2-2 en 6-4.

Het is een prachtige en zeer spannende strijd waarin ze elkaar geen duimbreedte ruimte geven voor de 2de keer is daar de 6-6. Als Fiera goed onder de bal weet te stappen en de kaats weet te passeren op de 3-2 en 6-6 is daar ook het 3de eerst voor de formatie van Wybrig. Het is een prachtig gevecht tussen deze beide parturen die zeer aan elkaar gewaagt zijn. Het belangrijke zevende te verkaatsen eerst komt in handen van partuur Louise wanneer zij ditmaal op de goede plek staat in het tussenspel en de bal voor de kaats weet te keren op de 3-3 en 6-4. Zij slagen er echter niet in om de voorsprong lang vast te houden want voor de 4de keer weet Wybrig samen met Larissa en Fiera weer snel aan te sluiten door het goede werk van Larissa als zij de bal over de boven laat vliegen op de 4-3 en 4-6. Het lijkt erop dat wie als eerste het 5de bordje weet te bereiken er wel eens met de winst vandoor zou kunnen gaan. Het is Louise die haar partuur weer op voorsprong weet te zetten als zij de bal zo naar het perk weet te sturen op de 4-4 en 6-4 dat Larissa en Fiera deze niet weten te verwerken en daarmee op een 5-4 achterstand komen. Wie denkt dat daarmee deze mooie strijd eindigt heeft het mis want ondanks het wedstrijd punt op de 5-4 6-6 voor Louise, Corrie en Noa weigert de formatie van Wybrig op te geven en zij blijven knokken voor de punten en wanneer Larissa de bal zeer goed weet te raken en deze over de boven vliegt is daar de 5-5 aan de telegraaf en dient de beslissing te vallen in het laatste te verkaatsen eerst. Wybrig en haar maten komen daar in tot 2x toe op voorsprong op de 2-4 en zelfs de 4-6 maar uiteindelijk dient de beslissing te vallen op de volle telegraaf op de   5-5 en 6-6. Als Larissa er niet in slaagt om de opgeslagen bal van Louise goed te verwerken en deze over de kwaadlijn vliegt gaat Louise samen met Corrie en Noa als nog naar de 2de omloop in Leeuwarden.

In de laatste partij van de eerste omloop tijdens deze Olde Hove Partij bij de dames staat Roelie Kroondijk samen met Marsha Broersma en Jeldau Koopmans tegenover het partuur van Anna Ennema, de bijgelote Anna Dieuwke Dijkstra en Senne Idsardi. Het eerste te verkaatsen eerst komt in handen van partuur Roelie wanneer Anna er niet in slaagt om de bal binnen de perklijnen te sturen op de 6-4. Beide parturen zij zeer goed aan de wedstrijd begonnen en geven elkaar geen duimbreedte ruimte want met een prachtige bovenslag op de 1-0 en 0-6 weet Anna Dieuwke de balans te herstellen. De strijd lijkt vervolgens echt los te breken want het 3de te verkaatsen eerst dient op de 6-6 te worden beslist. Als Roelie de bal zo naar het perk weet te sturen dat Anna Dieuwke en Senne deze niet weten te verwerken komt haar partuur op een 2-1 voorsprong. Beide parturen zijn zeer aan elkaar gewaagt en geven elkaar niets toe wat leid tot de 2de 6-6 op rij en wanneer Senne op de goede plek staat en de bal voor de kaats weet te keren keert het evenwicht terug op de 2-2. Het is een prachtig gevecht tussen deze 2 parturen die alles op alles zetten om de volgende omloop te kunnen bereiken en er zijn kansen aan beide kanten want voor de 3de keer op rij is daar wederom de 6-6. Als Marsha er in slaagt om de kaats te passeren op de 2-2 en 6-6 nemen zij de leiding weer in handen met 3-2.

De strijd is er niet minder om want beide parturen weigeren de strijd op te geven wat vervolgens al snel leid tot de 4de 6-6 op rij. De spanning zit er goed in en als de formatie van Roelie de kaats weet te behouden weten zij een gaatje te slaan naar de 4-2. Beide parturen geven de strijd niet op en het zevende te verkaatsen eerst wil nog wel eens voor een doorbraak of ommekeer zorgen. Als Anna de bal zo naar het perk weet te sturen op de 4-2 en 4-6 en Marsha en Jeldau deze het perk niet uitkrijgen keert de spanning terug op de 4-3. Beide parturen maken er een prachtige strijd van en het lijkt ook hier weer op het laatste eerst aan te komen als Anna Dieuwke hun partuur weer langszij weet te brengen als zij de kaats weet te passeren op de 4-3 en 4-6. Het vijfde eerst aan de telegraaf komt als eerste in handen van Roelie, Marsha en Romy als het vizier van Anna niet op scherp staat en de bal buiten het perk beland op de 4-4 en 6-4. Anna, Anna-Dieuwke en Senne blijven het proberen maar moeten uiteindelijk de handdoek gooien op de 5-4 en 6-4 als Roelie Anna Dieuwke tot een kwaadslag weet te dwingen en daarmee de 2de omloop voor haar partuur veilig weet te stellen.

De formaties die deze 2024 editie van de Olde Hove Partij de 2de omloop weten te bereiken mogen nog 2x de arena betreden de winnende parturen van de onderlinge wedstrijden gaan strijden om de kransen en de eerste en tweede prijs en de parturen die deze omloop verliezen krijgen nog een kans in de strijd om de 3de prijs of niets. Iris Veltman begint samen met Jeska Terpstra en Manon Scheepstra aan de opslag zijde van het veld en zij gaan de strijd aan met het partuur van Andrea Kroes, Lisanne Scharringa en Gerde Lycklama à Nijeholt. Het beloofd een mooie strijd te gaan worden want gelijk het eerste te verkaatsen eerst dient gelijk te worden beslist op de 6-6. Het is Iris die haar partuur op voorsprong weet te zetten wanneer zij een prachtige zitbal weet te plaatsen op het perk van Lisanne en Gerde. De vliegende start is voor de formatie van Iris want het is al snel na de 1-0 Jeska die weet toe te slaan. Zij weet goed onder de bal te stappen en de boven te vinden op de 1-0 en 6-2. Andrea, Lisanne en Gerde proberen dan de achtervolging in te zetten en weten in een zeer zwaar bevochten eerst toe te slaan op de 6-6 als ditmaal Manon de bal niet goed weet te verwerken en deze op de 2-0 en 6-6 over de kwaadlijn vliegt. Gerde en Andrea zijn dan ondertussen geruild van opslag in de hoop de partij te doen kantelen maar als het vizier van Gerde niet op scherp staat en de bal buiten het perk beland op de 2-1 en 6-4 loopt het verschil verder op. De formatie van Andrea blijft het proberen maar ziet de achterstand verder oplopen door het goede werk van Manon vanuit het achterperk als zij de boven weet te vinden op de 3-1 6-2. De strijd lijkt vervolgens te zijn gestreden wanneer Iris op de goede plek staat in het tussenspel en de bal tot in het perk weet te retourneren op de 4-1 en 6-2. Andrea, Lisanne en Gerde weigeren op dat moment de handdoek te gooien en blijven knokken voor elke 2 punten aan de telegraaf en weten de achterstand te verkleinen door hun 2de bordje aan de telegraaf te hangen als zij weten toe te slaan op de 5-1 en 4-6.

Als Iris samen met haar maten er op dat moment niet in slagen om de wedstrijd in het slot te gooien weet Lisanne de achterstand te verkleinen tot de 5-3 als zij vanaf de boven de bal tot in het perk weet te retourneren op de 5-2 en 4-6. De inhaalrace zal echter te laat komen want als het vizier van Gerde niet goed staat afgesteld in een zeer zwaar bevochten eerst en de bal net buiten het perk beland op de 5-3 en 6-6 gaat Iris samen met Jeska en Manon als eerste naar de finale de Olde Hove Partij. De tegenstand zal moeten komen uit de andere wedstrijd op de 2de lijst waarin Louise Krol samen met Corrie Kroondijk en Noa Elzinga tegenover het partuur van Roelie Kroondijk, Marsha Broersma en Romy Postma staat. Het beloofd een mooie strijd te gaan worden want het eerste te verkaatsen bordje dient gelijk op de 6-6 te worden beslist. Het is Noa die het eerst weet binnen te slepen als zij de kaats weet te passeren en daarmee is de start voor Louise en haar maten. Het verschil loopt vervolgens al snel verder op wanneer Roelie er niet in slaagt om de bal de goede richting mee te geven en deze  op de 1-0 en 6-2 buiten het perk beland. De vliegende start is er voor Louise, Corrie en Noa want zij weten al snel een behoorlijk verschil op de telegraaf te zetten. Roelie, Marsha en Romy halen alles uit de kast maar kunnen niet voorkomen dat Louise weet toe te slaan met haar opslag en hun 3de eerst aan de telegraaf weet te hangen als zij een prachtige zitbal weet te plaatsen.

De strijd lijkt vervolgens als nog op gang te komen wanneer eindelijk aan de zijde van Roelie, Marsha en Romy ook een bordje verschijnt als ditmaal het vizier van Louise niet op scherp staat en de bal buiten het perk beland op de 3-0 en 2-6. De spanning keert op dat moment niet terug in de partij want de touwtje zijn stevig in handen van Louise, Corrie en Noa die de voorsprong weer weten uit te bouwen wanneer Jeldau de bal in het achterperk krijgt op de 3-1 6-4 en deze wel goed weet te raken maar deze over de kwaadlijn vliegt. Kansen zijn er wel degelijk voor het partuur van Roelie want het verschil loopt vervolgens weer terug naar de 2 eersten als voor de 2de keer in deze partij Louise er niet in slaagt om de bal de goede richting weet mee te geven en ditmaal de bal buiten het perk beland op de 4-1 en 2-6. Het zevende te verkaatsen eerst lijkt in deze onderlinge strijd een ommekeer te weeg kunnen brengen aals het op de 6-6 beslist dient te worden. Het is Roelie die de bal op dat moment naar het perk mag sturen en als zij de bal buiten de perklijnen plaatst is daar het 5de eerst voor Louise, Corrie en Noa. Deze voorsprong geven zij niet meer uit handen en weten de finale in Leeuwarden veilig te stellen als Corrie op de goede plek staat en de bal voor de kaats weet te keren op de 5-2 en 6-0.

Het is een prachtige zonnige dag in Leeuwarden. Op deze 15de september hadden de vrijwilligers van L.K.C. Sonnenborgh alles prima geregeld. De banken om het veld waren goed gevuld met kaatsliefhebbers die deze laatste wedstrijd van het seizoen bij de dames en heren van dichtbij nog mee wilden maken. Na een korte pauze en het Fries Volkslied betraden de dames voor de laatste keer de arena. Andrea Kroes begon in de strijd om de 3de prijs of niets samen met Lisanne Scharringa en Gerde Lycklama à Nijeholt aan de opslag zijde en zij stonden tegen over Roelie Kroondijk, Marsha Broersma en Romy Postma. De vliegende start is voor Roelie en haar maten als het perk van Marsha en Romy er geen gras over laat groeien en de boven weet te vinden op de 2-6. Het evenwicht keert al snel terug in deze onderlinge strijd wanneer Gerde de bal goed weet te raken en zij de kaats weet te passeren op de 0-1 6-4. De strijd lijkt vervolgens echt op gang te komen wanneer het 3de eerst op de 6-6 beslist dient te worden. Als Gerde wederom de bal in het achterperk krijgt en deze zeer goed weet te raken zodat deze tussen de boven palen doorvliegt is daar de 2-1 voorsprong.

Andrea, Lisanne en Gerde weten vanaf dat moment de touwtjes even in handen te nemen als zij het verschil verder weten te uit te bouwen naar de 3-1 door het goede opslag werk van Andrea zij weet de kaats te behouden op de 2-1 en 6-4. Roelie, Marsha en Jeldau halen alles uit de kast om het tij te doen keren maar zij kunnen niet voorkomen dat Lisanne hun 4de eerst aan de telegraaf weet te hangen als zij de kaats weet te passeren op de 3-1 en 6-4. De strijd blijkt verre van gestreden want Roelie weigert samen met Marsha en Romy de strijd op te geven en zij weten nog een 2de eerst uit het vuur te slepen als Roelie een prachtige zitbal weet te plaatsen op de 4-1 en 4-6. Kansen blijven er zeker aanwezig want het 7de te verkaatsen eerst is een zeer zwaar bevochten eerst wat uiteindelijk op de 6-6 beslist dient te worden. Als het vizier van Roelie niet op scherp staat en de bal net buiten het perk beland is daar de 5-2 voorsprong voor Andrea, Lisanne en Gerde. De strijd is dan gestreden want als de opgeslagen bal van Roelie wederom niet binnen de perklijnen beland op de 5-2 en 6-4 zet Andrea een punt achter haar kaats carriere met een derde prijs op de Olde Hove Partij samen met Lisanne en Gerde.

Er dienen dan nog 2 vragen te worden beantwoord in Leeuwarden tijdens deze 2024 editie van de Oldehove Partij bij de dames en dat zijn de volgende wie gaat er met de laatste kransen van het seizoen vandoor en wie wordt de koningin van de Olde Hove Partij bij de dames. Iris Veltman betreed samen met Jeska Terpstra en Manon Scheepstra de arena om de strijd aan te gaan met het partuur van Louise Krol, Corrie Kroondijk en Noa Elzinga. Het is niet alleen de laatste finale van het seizoen, er stond nog meer op het spel aan het begin van de dag staat Jeska een punt voor in het jaarklassement op Louise. Deze finale zou dat nog op de kop kunnen zetten. Het eerste te verkaatsen bordje van deze finale gaat naar partuur Louise als zij de bal zo naar het perk weet te sturen dat Jeska deze niet goed weet te verwerken en de bal over de kwaadlijn ziet vliegen op de 2-6. De strijd lijkt vervolgens echt los te barsten want het 2de te verkaatsen eerst dient gelijk de beslissing te vallen op de 6-6 en als het vizier van Louise niet op scherp staat en de bal buiten het perk beland op de 0-1 en 6-6 is het evenwicht terug in de partij. Het blijft even stuivertje wisselen bij het binnen halen van de bordjes want ditmaal weet Corrie toe te slaan als zij zeer goed onder de bal weet te stappen en de boven weet te vinden op de1-1 en 4-6. Beide parturen halen alles uit de kast en geven elkaar weinig toe. Voor de 2de keer weet de telegraaf de 6-6 te bereiken waarop de beslissing dient te vallen en wanneer Louise op de goede plek staat en de bal voor de kaats weet te keren op de 1-2 en 6-6 loopt het verschil op naar de 1-3. Iris, Jeska en Manon proberen grip op de wedstrijd te krijgen maar zien alle pogingen daartoe stranden.

Als de uitgeslagen bal van Jeska wederom aan de verkeerde zijde van de kwaadpaal op de 1-3 en 2-6 langs gaat is het onderlinge verschil opgelopen naar de 1-4. Via een zeer snel verkaatst eerst waarin Noa tot 2x toe de kaats weet te passeren en mede daardoor een 0-6 op de telegraaf weet te zetten en een bovenslag van Corrie op de 1-4 en 0-6 is daar hun 5de eerst aan de telegraaf. De strijd is nog niet gestreden want kansen zijn er wel degelijk voor Iris en haar maten want voor de 3de keer in deze finale is daar de 6-6 en wanneer Jeska ditmaal de bal zeer goed weet te raken en deze over de bovenlijn vliegt is daar hun 2de eerst. Zij geven de strijd niet op maar de inhaalrace zal echter te laat komen want het is Noa die de winst in deze laatste partij van het seizoen de Olde Hove Partij veilig weet te stellen door de bal over de boven te slaan op de 2-5 en 4-6. L.K.C. Sonnenborgh stelt ook altijd een koninginneprijs beschikbaar en na overleg in de betreffende commissie is Noa Elzinga tot koningin uitgeroepen van deze 2024 editie van de Olde Hove Partij het is haar eerste koninginne titel op het hoogste niveau bij de dames. Zo komt er een einde aan een heel mooi kaatsseizoen bij de dames. Het punten klassement werd gewonnen door Gerde Lycklama à Nijeholt, de tweede prijs ging dankzij de overwinning deze dag naar Louise Krol en derde werd Jeska Terpstra. Gerde Lycklama à Nijeholt kreeg deze dag ook de 4 wimpels overhandigt. Zij heeft de Ald Meijers, Jong Fammen, Nederlands Kampioenschap voor dames afdelingen en de Frouljus PC op haar naam geschreven waarvan de laatste 3 wimpels in 2024. (Bijdrage: Henk Hempenius).

Uitslag Oldehove Partij Leeuwarden:

1e prijs:

Louise Krol                                         Rinsumageest

Corrie Kroondijk                                 Groningen

Noa Elzinga (K)                                             Bolsward

2de prijs:

Iris Veltman                                        Dronrijp

Jeska Terpstra                                               Easterein

Manon Scheepstra                            Leeuwarden

3de prijs:

Andrea Kroes                                     Groningen

Lisanne Scharringa                            Dronrijp

Gerde Lycklama à Nijeholt                It Heidenskip

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma september 17, 2024 08:32
Schrijf een reactie

Geen Reacties

Nog Geen Reacties!

Laat me Je vertellen een triest verhaal ! Er zijn nog geen reacties, maar U kunt de eerste zijn om een reactie op dit artikel.

Schrijf een reactie
Bekijk opmerkingen

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres zal niet worden gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Visser

    Visser

    Eens Jan, de muziek in de finale had niks met sfeer verhoging te maken en zorgde alleen maar voor afleiding!…

    Bekijk Artikel
  • Durk Bonnema

    Durk Bonnema

    As ik skriuwer wêze soe fan "Kweapraat", dan soe ik oare wurden brûke, want wurden dogge derta. Dat nimt net…

    Bekijk Artikel
  • ....

    ....

    Lisanne Venema was niet aanwezig, Suzanna Allema kaatste in haar plaats. 1ste prijs herkansing

    Bekijk Artikel

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel