Louise Krol verrassende koningin op 48ste Frouljus-PC

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma augustus 25, 2024 20:13

Louise Krol verrassende koningin op 48ste Frouljus-PC

De finale van de meest aansprekende kaatspartij voor dames was een spannende aangelegenheid en een waardig slot van de 48ste editie van de Frouljus-PC. De lijst had een finale tussen de twee meest aansprekende parturen mogelijk gemaakt. Hierin kruisten de parturen van Annet de Haan, Jeska Terpstra en Mannon Scheepstra de degens met Louise Krol, Sjanet Wijnia en Gerde Lyklama à Nijeholt. De laatste was het meest succesvol dit seizoen getuige de zes zeges behaald op de vrije formatie partijen. Trio De Haan moest het doen met de helft. De formatie van Louise Krol kwam het best uit de startblokken en liep in grote stappen naar een 2-0 voorsprong. De stap naar de drie eersten leek een kleinigheid omdat trio Krol in alles de  betere was van trio De Haan. Daar lukte bitter weinig en er zat ook weinig overtuiging in hun spel. Maar op 2-0 en 6-6 werd het toch 2 om 1 doordat een opgeslagen bal van De Haan door de keurmeester asl in werd beoordeeld terwijl de beelden van Omrop Fryslân duidelijke anders wees. Maar de formatie van Louise Krol was niet bepaald onder de indruk en via 6-4 en 6-2 werd de marge weer vergroot. Eerst miste De Haan en vervolgens liet Louise Krol zien hoe het wel moet getuige haar prima zitbal. De weg naar de kransen leek nog slechts een kwestie van tijd maar een mindere periode van opslager Krol leidde de terug keer van trio De Haan in. Op 4-1 en 2-6 miste zij het perk. Op 4-2 en 4-6 had Manon Scheepstra succes met een prima treffer en vervolgens kon Sjanet Wijnia op 4-3 en 0-6 de kaats niet passeren. Er leek weer van alles mogelijk maar op 4-4 en 4-2 nadat Annet de Haan met keurig opslaan de kleine kaats had weten te behouden was het aan Manon Scheepstra om de bordjes te gaan verhangen. Maar helaas in al haar drang om te winnen miste zij twee keer het perk en dat gaf trio Louise Krol weer de nodige vleugels. Op 5-4 en 6-4 was het weer Manon Scheepstra die in de fout ging door de bal voor te slaan. Het was het einde van een spannende en boeiende partij waarin de marges klein waren 60 om 52 punten. Louise Krol werd tot verrassing koningin van de partij. Maar in Weidum kan veel als het op het aanwijzen van de koningin gaat.

De winnaar had nummer 11 en moest eerste afrekenen met Anna Ennema, Anouk Smink en Fiera de Vries. Dat lukte vrij vlot en op 5-1 en 6-0 kon men richting kleedkamers.

De strijd om een plaats in de finale tegen de groene brigade van Roelie Kroondijk, Corrie Kroondijk en Jenny Terpstra was to drie eersten gelijk een partij die alle kanten op kon. De dames Kroondijk en Terpstra gaven weinig weg maar de buitenslag van Roelie kroondijk op 3-3 en 6-6 was het keerpunt. Via tweemaal 6-2 was het karwei geklaard.

Premiewinnaar De Haan c.s. zat mooi in de lijst en met slechts twee eersten tegen werd de finale veilig gesteld. Trio Amarins de Groot (5-1 en 6-2), trio Sietske Okkema, Ilse Marije van Beem en Simone Kootstra (5-0 en 6-0)    en tenslotte de formatie van Wybrig Bakker, Rixt Blanke en Foke Jil Bakker kregen in de halve ook maar een bordje (5-1 en 6-2).

Het derde geld was derhalve voor trio Wybrig Bakker die eerst met 5-3 en 6-0 zegevierde over Rixt Fokkema, Marsha Broersma en Romy Postma en vervolgens het verrassende partuur van Britt Joustra, Lisanne Venema en Jeldau Koopmans met 5-4 en 6-4 het bos instuurde. Dat was toch wel een kleine verrassing om dat een ronde eerder een van de outsiders trio Iris Veltman met huid en haar was opgepeuzeld (5-1 en 6-4).

Cijfers Weidum. Eerste omloop: 1. Andrea Kroes, Anna-Dieuwke Dijkstra en Rixt Wijnia – 2. Sietske okkema, Ilse Marije van Beem en Simona Kootstra 3-5 en 2-6; 3.  Amarins de Groot, Larissa Smink en Noa Elzinga – 4. Annet de Haan, Jeska Terpstra en Manon Scheepstra 1-5 en 2-6; 5. Wybrig Baker, Rixt Blanke en Foke Jil Bakker  –  6. Rixt Fokkema, Marsha Broersma en Romy Postma 5-3 en 6-0; 7. Iris Veltman, Lisanne Scharringa en Senne Idsardi – 8. Britt Joustra, Lisanne Venema en Jeldau Koopmans 1-5 en 4-6; 9. Hester Torensma, Ilse Baanstra en Gerbrich Koster – 10. Roelie Kroondijk, Corrie Kroondijk en Jennie Terpstra 2-5 en 2-6; 11. Louise Krol, Sjanet Wijnia en Gerde Lycklama à Nijeholt – 12. Anna Ennema, Anouk Smink en Fiera de Vries  5-1 en 6-0; Tweede omloop: 2. Sietske Okkema c.s. – 4. Annet de haan c.s. 0-5 en 0-6; 5. Wybrig Bakker c.s. – 8. Britt Joustra c.s. 5-4 en 6-4; 10. Roelie Kroondijk c.s. – 11. Louise Krol c.s. 3-5 en 2-6; Halve finale: 4. Annet de Haan c.s. – 5. Wybrig Bakker c.s. 5-1 en 6-2; 11. Louise Krol c.s. staand nummer; Finale: 11. Louise Krol c.s. – 4. Annet de Haan c.s. – 5-4 en 6-4.

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma augustus 25, 2024 20:13
Schrijf een reactie

Geen Reacties

Nog Geen Reacties!

Laat me Je vertellen een triest verhaal ! Er zijn nog geen reacties, maar U kunt de eerste zijn om een reactie op dit artikel.

Schrijf een reactie
Bekijk opmerkingen

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres zal niet worden gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • ....

    ....

    Lisanne Venema was niet aanwezig, Suzanna Allema kaatste in haar plaats. 1ste prijs herkansing

    Bekijk Artikel
  • Jasper

    Jasper

    Dat het verslag "drupt" van voorkeur door de verslaggever is wel duidelijk! Oranje brigade dit en oranje brigade dat! Objectief…

    Bekijk Artikel
  • JN

    JN

    Prijswinnaars kunnen een foto bestellen via jgbuitenga@gmail.com

    Bekijk Artikel

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel