Formatie Jorrit Nanninga plaatst zich voor 171ste PC

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma juli 25, 2024 21:21

Formatie Jorrit Nanninga plaatst zich voor 171ste PC

Jorrit Nanninga, Mark Minnesma en Brent Timmerman hebben zich donderdagavond op een kil Sjûkelân geplaatst voor de 171ste PC. De Rypsters wonnen in een eenzijdige finale met 5-1 en 6-6 van het op voorhand favoriete partuur van Corné Tuinenga, Mark Leijenaar en Jurrit Osinga door een zitbal van de geweldig opslaande Jorrit Nanninga. Trio Nanninga gestart als underdog beet direct fanatiek van zich af en daar had de formatie van Corné Tuinenga geen passend antwoord op. Men maakte wel punten maar vergat dat het bij het kaatsen om eersten gaat. Op 6-4 miste Tuinenga aan de opslag. Op 1-0 en 6-6 herhaalde hij dit. Er volgde een kleine opleving op 2-0 en 2-6 met een treffer van dezelfde Tuinenga maar daarna miste men teveel zowel aan de stuit als in het perk. Jurrit Osinga mepte er lustig op los maar de meeste ballen namen eerder een afslag dan was gepland. Te veel geweld en te weinig kunde aan de kant van de verliezer. Daarentegen kaatsten de Rypsters veel slimmer en maakten met kaatsen het verschil. Op 2-1 en 6-0 plaatste Nanninga een zitbal. Daarna werd het driemaal zes gelijk en alle keren ging het bordje naar de latere winnaar. Op 3-1 en 6-6 plaatste Mark Minnesma zijn enige bovenslag. Op 4-1 en 6-6 stond dezelfde kaatser op de goede plek om de kaats te passeren en op 5-1 en 6-6 besloot Jorrit Nanninga de partij met zijn derde zitbal. Verrassend maar zeer verdient en kwa stand ranking ook terecht. Voor de verliezer een hard gelag maar Tuinenga en Osinga waren geen schim van de kaatsers uit de eerste omloop.

Daarin zegevierde men met 5-2 en 6-6  en ook nog met heel goed kaatsen over de formatie van Redmer Zaagemans, Sjirk Gjalt de Groot en Jari Visser later vervangen door Patrick van Dellen.

De latere winnaar had in aanloop naar de finale korte metten gemaakt met Johannes van der Veen, Hendrik Jan van der Velde en Sjoerd de Jong. Bij de laatsten liep het voor geen meter en de niet verwachte nederlaag tekende zich direct al in hoog tempo aan. Aan de opslag werd veelvuldig geknoeid en ook het perk maakte een zwakke indruk ondanks een aantal klappen van Van der Velde. Maar met bovenslaan is nog nooit een partij gewonnen. Op 5-3 en 6-2 besliste Johannes van der Veen de partij met een buitenslag.                             

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma juli 25, 2024 21:21
Schrijf een reactie

Geen Reacties

Nog Geen Reacties!

Laat me Je vertellen een triest verhaal ! Er zijn nog geen reacties, maar U kunt de eerste zijn om een reactie op dit artikel.

Schrijf een reactie
Bekijk opmerkingen

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres zal niet worden gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • ....

    ....

    Lisanne Venema was niet aanwezig, Suzanna Allema kaatste in haar plaats. 1ste prijs herkansing

    Bekijk Artikel
  • Jasper

    Jasper

    Dat het verslag "drupt" van voorkeur door de verslaggever is wel duidelijk! Oranje brigade dit en oranje brigade dat! Objectief…

    Bekijk Artikel
  • JN

    JN

    Prijswinnaars kunnen een foto bestellen via jgbuitenga@gmail.com

    Bekijk Artikel

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel