Oranje brigade werkt hard aan ritme en zelfvertrouwen met winst in Winaam en Berltsum

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma juni 23, 2024 20:16

Oranje brigade werkt hard aan ritme en zelfvertrouwen met winst in Winaam en Berltsum

De formatie van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra deed dit weekeind goede zaken op de eerste klas wedstrijden. Door een matige start in het hoofdklasse wat verschillende oorzaken had waren de grote tenoren dit weekeind veroordeelt om te kaatsen op de vrije formatie partijen van de eerste klasse. Maar dat het geen straf was bewezen ze met winst zowel in Winaam als in Berltsum waar Erwin Zijlstra ook nog gekroond werd tot koning van de partij. In Berltsum stonden net als in Winaam tien parturen op de lijst en trio Van der Bos had de mazzel dat na de vier partijen in Winaam eentje minder behoefde te worden gekaatst omdat nummer acht garant stond voor maximaal drie partijen. Dat was misschien ook wel nodig want de start in Berltsum tegen Auke Boomsma, Jelmer Miedema en Jan Bandstra was bepaald niet vliegend. Van der Bos had duidelijk last van stramme spieren na de vier partijen in Winaam maar met hangen en wurgen zegevierde men op 5-4 en 6-4.

De strijd om de premie of niets was weer van geheel ander kaliber want in een zucht tikte de telegraaf 5-1 en 6-6 aan. Een staand nummer was de opmars naar de finale waar de formatie van Jelle Attema, Hendrik Bouwhuis en Stefan van der Meer wachtte. Het was nu bepaald geen partij om heel lang bij stil te staan. Bij een vlotte 2-0 voorsprong sloeg Bouwhuis boven op 2-0 en 6-6 en miste Taeke Triemstra op 2-1 en 6-6. Hij sloeg kwaad uit. Daarna waren er zeker kansen voor Jelle Attema c.s. maar zowel op 2-2 en 6-6 en 3-2 en 6-6 trok men aan het kortste eind. Dat mocht opslager Jelle Attema zich aanrekenen want beide malen faalde hij aan de opslag. Op 4-2 en 6-4 miste hij wederom en op 5-2 en 6-0 keerde opslager Van der Bos voor de kaats. Tweemaal winnen wel op de eerste klas was voor trio Van der Bos ook nieuw maar wel leuk en bovendien had men genoeg punten verzameld om zondag weer in actie te komen op de hoofdklassepartij van kv Eendracht in Harlingen. De derde prijs in Berltsum was voor Patrick van Dellen, Gjalt Sjirk de Groot en Jari Visser na een 5-3 en 6-0 verlies tegen de latere premiewinnaar.

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma juni 23, 2024 20:16
Schrijf een reactie

Geen Reacties

Nog Geen Reacties!

Laat me Je vertellen een triest verhaal ! Er zijn nog geen reacties, maar U kunt de eerste zijn om een reactie op dit artikel.

Schrijf een reactie
Bekijk opmerkingen

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres zal niet worden gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • ....

    ....

    Lisanne Venema was niet aanwezig, Suzanna Allema kaatste in haar plaats. 1ste prijs herkansing

    Bekijk Artikel
  • Jasper

    Jasper

    Dat het verslag "drupt" van voorkeur door de verslaggever is wel duidelijk! Oranje brigade dit en oranje brigade dat! Objectief…

    Bekijk Artikel
  • JN

    JN

    Prijswinnaars kunnen een foto bestellen via jgbuitenga@gmail.com

    Bekijk Artikel

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel