Formatie Menno van Zwieten zet alles naar hun hand…ook in Berltsum

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma juni 23, 2024 19:55

Formatie Menno van Zwieten zet alles naar hun hand…ook in Berltsum

Op de formatie van Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Tjisse Steenstra staat voorlopig geen maat. Ook in een zonnig Berltsum waren zij oppermachtig. In de drie verkaatste partijen kwam de oppositie niet verder dan drie schamele bordjes. In de finale tegen het jeugdige drietal Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma was het allemaal eenrichtingsverkeer. Mocht het dan eens zes gelijk worden dan werd het verschil weer gemaakt met een geweldige zitbal of bovenslag. Bovendien was het beste er bij de formatie van Steven Koster ook wel af. De strijd om de premie of niets die pas bij volle telegraaf was beslecht had blijkbaar veel van de mannen geëist. Na eersten gelijk liep trio Van Zwieten met weer een imponerende rol voor de latere koning Tjisse Steenstra na een vlotte 5-1 en 6-2 zege. In goed 35 minuten was het gepiept.

Paul Dijkstra c.s. kreeg geen eerst van de latere winnaar en een goed uur later bleef er ook niet veel over van het op papier zo sterke partuur van Marten Bergsma. Bergsma had zijn dag niet en ook de handschoenen van Jorn Lars van Beem en Hendrik Kootstra lieten het afweten. Slechts eenmaal was er succes voor Bergsma c.s. maar op 5-1 en 6-2 konden ook zij onder de verkwikkende douches.

De halve finale tegen Haije Jan Nicolay, Hessel Postma en Pieter Jan Leijenaar was van hetzelfde laken een pak. Veel goede wil bij trio Haije jan Nicolay maar tegen menno van Zwieten c.s. komt er meer bij kijken. Op 5-1 en 6-0 was het appeltje eitje voor Van Zwieten c.s.

Het derde geld was zodoende voor trio Haije Jan Nicolay. Dat maar een partijtje hoefde te winnen om van deze prijs verzekerd te zijn. Het geduldige slachtoffer was zondag het partuur van Johan Sipma, Yoram Elzinga en Jan Tymen Eisma. (5-1 en 6-2).

Cijfers Berltsum. Eerste omloop: 1. Paul Dijkstra, René de Haan en Riemer Hoekstra – 2. Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Tjisse Steenstra 0-5 en 4-6; 3. Marten Bergsma, Jorn Lars van Beem en Hendrik Kootstra – 4. Peter van Zuiden, Jelle Cnossen en Willem heeringa 5-4 en 6-2; 5. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Kevin Jordi Hiemstra – 6. Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma 3-5 en 0-6; 7. Johannes van der Veen, Hendrik Jan van der Velde en Sjoerd de Jong – 8. Bauke Triemstra, Laas Pieter van Straten en Patrick Scheepstra 5-5 en 4-6; 9. Haije Jan Nicolay, Hessel Postma en Pieter Jan Leijenaar – 10. Johan Sipma, Yoram Elzinga en Jan Tymen Eisma 5-1 en 6-2; Tweede omloop: 2. Menno van Zwieten c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 5-1 en 6-2; 6. Steven Koster c.s. – 8. Bauke Triemstra c.s. 5-5 en 6-6 (Steven Koster c.s. wint); 9. Haije Jan Nicolay staand nummer; Halve finale: 9. Haije Jan Nicolay c.s. – 2. Menno van Zwieten c.s. 1-5 en 0-6; 6. Steven Koster c.s. staand nummer; Finale: 6. Steven Koster c.s. – 2. Menno van Zwieten c.s. 1-5 en 2-6.

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma juni 23, 2024 19:55
Schrijf een reactie

Geen Reacties

Nog Geen Reacties!

Laat me Je vertellen een triest verhaal ! Er zijn nog geen reacties, maar U kunt de eerste zijn om een reactie op dit artikel.

Schrijf een reactie
Bekijk opmerkingen

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres zal niet worden gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Visser

    Visser

    Eens Jan, de muziek in de finale had niks met sfeer verhoging te maken en zorgde alleen maar voor afleiding!…

    Bekijk Artikel
  • Durk Bonnema

    Durk Bonnema

    As ik skriuwer wêze soe fan "Kweapraat", dan soe ik oare wurden brûke, want wurden dogge derta. Dat nimt net…

    Bekijk Artikel
  • ....

    ....

    Lisanne Venema was niet aanwezig, Suzanna Allema kaatste in haar plaats. 1ste prijs herkansing

    Bekijk Artikel

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel